Hidrolik Tahrikli Kovalı İletici Tasarımı' - Metin Güner (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmanın amacı, kovalı iletici tasarımı yapmak ve kovalı ileticinin tahrik mekanizması ile fren mekanizmasını hidrolik sistemle kontrol edecek tasarım verilerini elde etmektir. Tasarımda buğday iletiminde kullanılacak 10 m düşey yüksekliğinde bir kovalı iletici ve buna uygun hidrolik sistem elemanları ele alınmıştır Çalışmanın sonunda motor gücü 3,61 kW, pompa gücü 5 kW. sistem basıncı 150 bar, sistem debisi 17 L/min, iletim kapasitesi 32 t/h bulunmuştur Hidrolik motor olarak Casappa RBS 125, hidrolik pompa olarak Casappa PLP 20-20 ve fren mekanizması için Oleostar VOSL 38 model fren valfi seçilmiştir.