DRAMATURJİK TEORİ ÇERÇEVESİNDE SOSYAL MEDYADA ENGELLİ BİREYLERİN BENLİK SUNUMU - Merve Koç (Selçuk İletişim)
Bu çalışma, Erwıng Gofmann’ın performans yaklaşımı çerçevesinde, engelli bireylerin gündelik hayattaki benlik sunumlarının, sosyal medyada nasıl gerçekleştiğini konu edinmiştir. Çalışma, engelli bireylerin modern dönemin dayattığı kusursuz ve sağlam beden anlayışı karşısında, sosyal medyanın bireylere sağladığı kimliklerini kusursuzlaştırma imkanını,  nasıl kullandıklarını incelemeyi amaçlamaktadır.Bu kapsamda araştırma “normallik” kavramının ortaya çıkışı ve sakat bedenin inşası ile birlikte engelli bireylere dayatılan normalleşme olgusunun, engellilerin benlik sunumlarına ve kimlik oluşturmalarına etkisi ve bu etkinin bir sosyal medya platformu olan Facebook'ta nasıl ortaya çıktığı, engelli kullanıcıların oluşturduğu Facebook profilleri üzerinden incelemiştir.