Методика розрахунку потреби на підготовку та спеціальне використання аеродромів цивільної авіації, аеродромних ділянок доріг, польових аеродромів - Г.В. Пєвцов; І.Г. Дзеверін; О.А. Усачова; С.І. Бурковський; С.М. Новічонок (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У роботі проведено аналіз сучасного стану аеродромної мережі України, визначені основні напрямки розрахунку потреби на підготовку та спеціальне використання аеродромів цивільної авіації, аеродромних ділянок доріг, польових аеродромів авіацією ПС ЗС України у ході планування та ведення операцій (бойових дій). На підставі проведених досліджень розроблено Методику розрахунку потреби на підготовку та спеціальне використання аеродромів цивільної авіації, аеродромних ділянок доріг, польових аеродромів. Розроблена методика враховує більше 20 факторів, що впливають на прийняття рішення по використанню аеродрому та велику кількість технічних параметрів. Методика включає критерій прийняття рішення про необхідність нарощування аеродромної мережі та надає можливість оцінити потрібні ресурси в грошовому еквіваленті.