Вплив імуносупресивної терапії на стан імунного захисту в дітей - M.I. Kravtsiv; A.M. Lisovska; V.M. Dudchenko; V.A. Shamrai; О.А. Taran; N.V. Tytarenko; A.V. Vozniuk; A.V. Kostiuchenko; S.O. Kachula (Сучасна педіатрія: Україна)
Для лікування ревматологічних захворювань, аутоімунного лімфопроліферативного синдрому і нефротичного синдрому в дітей застосовується глюкокортикостероїдна терапія  з цитостатиками або без них. Серйозним побічним ефектом цих препаратів є імуносупресія.