Mesrob z Kaffy († 1624) – ostatni przedunijny arcybiskup „wszystkich Ormian obojga płci, mieszkających we Lwowie, Kijowie, Łucku i Zamościu” - Krzysztof Stopka (Lehahayer)
MESROP OF KAFFA († 1624). THE LAST PRE-UNION ARCHBISHOP OF “ALL ARMENIANS OF BOTH GENDERS, LIVING IN LVIV, KIEV, LUTSK AND ZAMOŚĆ”