L'Anàlisi del CENU en un discurs de Josep Puig i Elias = CENU's study of Josep Puig Elias speech - Josep González-Agàpito i Granell (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
Pels volts del pràctic desmantellament del Consell de l'Escola Nova Unificada, Josep Puig i Elias, el seu màxim responsable, realitza un balanç de l'experiència revolucionaria que reorganitzà el sistema educatiu de Catalunya durant la Guerra Civil. Aquesta anàlisi aborda les principals consecucions i els problemes que dificultaren l'empresa. En la presentació Josep González-Agàpito fa una valoració d'aquesta singular etapa educativa tot situant el document en el seu context social i polític.