Перспективи розвитку діяльності культурно-дозвіллєвих центрів у сучасному урбаністичному просторі - O. Yu. Fedorenko (Культура України)
Визначено перспективи розвитку діяльності культурно-дозвіллєвих цент-рів в урбаністичному просторі ХХІ ст., їхні характерні ознаки та пріоритетні завдання; уточнено й доповнено поняття «культурно-дозвіллєвий центр» у контексті специфіки діяльності установи в умовах урбаністичного простору; виявлено перспективні напрями та методи розвитку діяльності культурно-дозвіллєвих центрів ХХІ ст. Доведено, що гнучка організаційна та функціональна модель культурно-дозвіллєвих центрів передбачає використання специфічних технологій, орієнтованих на зміни деяких аспектів діяльності, відповідно до тенденцій культурної політики.