ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ АРБІТРАЖНОГО КЕРУЮЧОГО В ПРЕВЕНТИВНІЙ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ - Василь ДЕРЛЮК (Економіка та право)
Проаналізовано функції арбітражного керуючого у справах про банкрутство з акцентом на процедуру превентивної реструктуризації, а також відмінності підходів до ролі арбітражного керуючого у процедурах санації та превентивної реструктуризації з урахуванням законопроєкту від 12.10.2023 № 10143 щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 і запровадження процедур превентивної реструктуризації. Розглянуто повноваження арбітражного керуючого, порядок призначення, припинення повноважень, гарантування виплати винагороди, умови залучення в превентивній реструктуризації відповідно до законопроєкту. Окремо розглянуто зарубіжний досвід визначення адміністратора превентивної реструктуризації.  Дослідження дало підстави сформулювати висновки щодо прав та обов’язків арбітражного керуючого (адміністратора) у превентивній реструктуризації.