Flushing Rasyonlarinda Megapro Kullanuninin Etkileri - I.yaman Yurtman; Aslı Ermin (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada, koç keten dönemi rasyonlannda Megapro kullan ı m ı n ı n koyunlarda can!! ağı rl ı k, kor,düsyon puan ı , baz ı kan parametreleri ve del verimi üzerindeki etkileri incelenmi ştir. Yirrnidokuz ba ş Türkgeldi koyunu 2 ya şl ı , 3 deneme grubuna dağı t ı larak KO; kontrol, Kl; %7.40 Megapro, K2; %14.80 Megapro alt ı hafta süre ile grup baz ı nda yemienmiş ierdir. Deneme başlang ı c ı , koç kat ı n başlang ı cı ve deneme sonu itibar ı ile ortalama canl ı ağı rl ı k, kondüsyon puan ı değerleri KO, K1 ve K2 gruplar ı için s ı ras ı ile 42.10±1.977 kg, 42.20±1.738 kg, 42.90±1.686 kg; 51.41±1.547 kg, 50.80±2.174 kg, 51.64±1.836 kg; 53.30±1.448 kg, 54.17±2.610 kg, 53.48±1.802 kg; 2.06±0.095, 2.00±0.102, 2.13±0.094; 2.45±0.050, 2.33±0,117, 2.66±0.102; 2,50+0.052, 2.75+0,125 ve 2.94±0.108 olarak bulunmu ştur. Canl ı ağı rl ı k ortalamalan bak ı m ı ndarı gruplar aras ı ndaki farkl ı l ı klar önemsiz bulunurken p>0.05 , 2. ve 3. kontrol dönemleri itibar ı ile kondüsyon puanlar ı aras ı ndaki farkl ı l ı kları n ise önem ta şı d ığı tespit edilmi ştir p0.05 .