EMERGING TRENDS IN TIMES OF INSTABILITY: NEW CHALLENGES AND OPPORTUNITIES FOR SOCIAL SECURITY - A. .. Yessentay (Экономика: стратегия и практика)
Әлеуметтік саясаттың дәстүрлі түсінігі әлеуметтік саланың (білім беру, денсаулық сақтау, әлеуметтік қорғау және мәдениет) салаларына қысқартылды. Дегенмен, адам дамуының проблемалары мен мүмкіндіктерінің ауқымы осы шеңберден асып кетеді, демек, макроэкономикалық және демографиялық даму үрдістерін, еңбек нарығының жағдайы мен зейнетақымен қамтамасыз ету проблемаларын түсінбей, әлеуметтік дамуды талқылау. Бұл проблемалар әлеуметтік саясатпен тығыз байланысты, өйткені олар адамның дамуының негізгі шарттары мен нәтижелеріне әсер етеді.