Anàlisi de xarxa sobre el comportament del públic en Internet: cap a una millor comprensió del procés d’agenda setting - Sílvia Majó-Vázquez (IDP)
Aquest estudi construeix la xarxa d’audiència dels mitjans de comunicació a Espanya amb l’objectiu d’identificar les formes predominants d’exposició a la informació política a internet. Per aconseguir-ho, s’utilitzen dades inèdites d’un grup de trenta mil individus. Els resultats preliminars obtinguts aporten evidències que suggereixen els arguments que defensen que internet fragmenta l’esfera pública. A més, cal destacar que els resultats mostren que encara hi ha un nivell substancial de concentració de les audiències als mitjans de comunicació a internet. Els nivells més alts de concentració es troben als webs dels mitjans que tenen un paper predominant en el procés d’agenda setting fora de la xarxa. En aquest sentit, l’estudi presenta evidències que l’estructura de l’esfera pública a internet podria garantir els nivells necessaris d’informació compartida pels ciutadans per al bon funcionament d’una democràcia deliberativa.