Класифікація гарантій соціального захисту державних службовців - K. G. Shapovalova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена системному аналізу правових гарантій, які забезпечують соціальний захист державних службовців в Україні, з метою їх класифікації та виявлення прогалин у правовому регулюванні. Забезпечення належного соціального захисту державних службовців є основною умовою для підвищення їхньої мотивації, ефективності та стабільності функціонування державної служби, що, своєю чергою, сприяє підвищенню якості державного управління і зміцненню довіри до державних інститутів.