Granice antimodernizma - David Šporer (Umjetnost Riječi)
Rad naznačuje neke dijelove povijesti problematike kojoj pripada pojam „antimodernizam“ kojim se u svojim radovima bavio Zoran Kravar. Kao i u slučaju drugih oznaka koje se odnose na dugotrajnije trendove, uobičajen problem je sadržajno omeđenje pojma koje je isprepleteno kako s drugim srodnim pojavama (poput „konzervativne revolucije“ ili „kulturnog pesimizma“) tako i s problemima kronološkog razgraničenja. No osim postavljanja konceptualne i kronološke granice, jedan od problema je i širina te neodređenost shvaćanja „moderniteta“ kao razlikovne podloge naspram koje se određuje antimodernizam. Rad ukazuje na to da podrazumijevanje različitih sadržajnih određenja moderniteta pojačava dojam o preklapanju pojedinih vrsta njegove kritike unatoč njihovim ideološkim razlikama i nepodudarnostima.