Maria Teresa Lizisowa, Studia nad słownictwem regionalnym III Statutu, litewskiego, Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Jana Kochanowskiego, Kielce, 1984, ss. 225, nlb. 3. - Andrzej B. Zakrzewski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Maria Teresa Lizisowa, Studia nad słownictwem regionalnym III Statutu, litewskiego, Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Jana Kochanowskiego, Kielce, 1984, ss. 225, nlb. 3.