Türkiye ile Avrupa Birliği Arasındaki Geri Kabul Anlaşmasının Hukuki Yönden Analizi - İlke Göçmen (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Türkiye ile Avrupa Birliği “AB” , düzensiz göçle daha etkin mücadele etmek adına, “Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma”yı “GKA” 16 Aralık 2013’te imzalarken; GKA, 1 Ekim 2014 itibarıyla yürürlüğe girmiştir. GKA, özünde, karşılıklılık temelinde, Türkiye veya AB üyesi bir devlet açısından düzensiz göçmen olan vatandaş, üçüncü ülke vatandaşı veya vatansız kişinin geri kabulü veya transit geçişi ile ilgili koşulları, esasları ve usulleri tespit etmektedir. İşte bu çalışma, gerek AB ve üyesi devletler gerek Türkiye hukuk düzeninin yeni kaynağı olan GKA’yı hukuki yönden analiz etmektedir