“Dünyanın En Dinamik ve En Rekabetçi Bilgi Ekonomisi” Olmak ya da Olamamak: Avrupa Birliği Lizbon Stratejisi ve Eğitim Boyutu - İbrahim Hakkı Öztürk (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Bu makale Avrupa Birli ği'nde Lizbon Stratejisi sürecinde (2000-2008) e ğitimalanı nda ortaya çı kan hedefleri, politikaları ve bunları n sonuçları nı incelemektedir.Eğitim, AB 'yi "dünyan ı n en dinamik ve en rekabetçi bilgi ekonomisi" haline getirmeyihedefleyen Lizbon Stratejisinin gerçekle ştirilmesinde rol oynayacak en önemlialanlardan birisi olarak tanımlandı ve bu alanda 2010 yı lı na kadar üye ülkelerinvarmaları gereken bazı hedefler ortaya kondu. Günümüze kadarki süreçte, LizbonStratejisiyle ilgili pek çok konuda oldu ğu gibi, eğitim alanı nda bazı gelişmelerinsağlandığı, ancak gelinen noktanı n hedeflenen seviyede olmad ığı görülüyor