Цілеформування державної ювенальної політики: вихідні засади - R. Y. Molchanov (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджуються теоретичні та практичні основи формування державної ювенальної політики. Зокрема, розглядаються вихідні засади, на яких повинна базуватися ефективна ювенальна політика, зокрема принципи прав людини, соціальної справедливості, превентивного підходу та інтердисциплінарного підходу. Автор аналізує роль державних інститутів у забезпеченні прав дітей, а також взаємодію між різними рівнями влади та громадськими організаціями. Підкреслюється важливість інтеграції соціальних, правових і психологічних аспектів у процес розробки ювенальної політики, а також її адаптація до змінюваних соціокультурних умов. Висвітлено також ключові виклики та перспективи, які постають перед державою у контексті захисту прав дітей та профілактики правопорушень серед неповнолітніх.