Podvrste navadne dobre misli (Origanum vulgare L.) v Sloveniji - Lea Atanasova; Simona Strgulc Krajšek; Nejc Jogan (Natura Sloveniae)
Članek obravnava podvrste navadne dobre misli (Origanum vulgare) v Sloveniji. Na podlagi revizije herbarijskega materiala smo ugotovili, da v Sloveniji uspevata podvrsti O. vulgare subsp. vulgare in O. vulgare subsp. viride. Izdelali smo določevalni ključ in zemljevid znane razširjenosti obeh podvrst v Sloveniji.