A tüntetések világa a jog tükrében. Hajas Barnabás: Utcák, terek szabadsága. Kézikönyv szervezőknek, tüntetőknek, rendőröknek és bámészkodóknak (207–212) - Máté Szabó (Belügyi Szemle)
A tanulmány a gyülekezési jog szabályozásának gyakorlati kérdéseit vizsgálja, különös tekintettel a rendőrségi feladatokra és a jogérvényesítés dilemmáira Magyarországon 1989 óta. Bemutatja, hogy a gyülekezési jog fontos szerepet játszik a demokrácia és az emberi jogok védelmében, és ismerteti a rendőrség és a tüntetők közötti interakciók során felmerülő problémákat. A tanulmány hangsúlyozza a kommunikáció és a konfliktuskezelés fontosságát a békés tüntetések biztosítása érdekében, valamint a jogi szabályozás és gyakorlat fejlődésének szükségességét.