КІЛЬКІСНА ОЦІНКА ЗНАЧЕННЯ ВІРТУАЛЬНИХ АКТИВІВ ДЛЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Тетяна Микитенко (Економіка та суспільство)
У статті досліджено економічний потенціал віртуальних активів, таких як криптовалюти, токени та цифрові активи, для розвитку економіки України. Проведено кількісний аналіз їх впливу на різні сектори економіки, включаючи фінансові послуги, торгівлю, технології та інвестиції. Значна увага приділена аналізу доходів громадян від операцій з криптовалютою. Застосовано сучасні методи економетричного аналізу та статистичні дані, щоб оцінити внесок віртуальних активів у ВВП, створення робочих місць та залучення іноземних інвестицій. Окрему увагу приділено правовим і регуляторним аспектам, які впливають на легалізацію та інтеграцію віртуальних активів в економічний простір країни, збільшенню доходів громадян. У статті запропоновано рекомендації для державної політики щодо стимулювання розвитку віртуальних активів як важливого елементу економічної трансформації та стійкого зростання.