Метод оцінки швидкості передачі інформації технологією MPLS за протоколом TCP проводових телекомунікаційних мереж - Івченко М.М.; Герасимов С.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Продуктивність каналу зв’язку визначається оперативністю (своєчасністю) обміну інформацією. Час оновлення потрібної інформації визначає допустимий час затримки в доставці інформації (пакетів повід-омлень) користувачу. Для забезпечення ефективного функціонування інформаційних мереж за протоколом ТСР передбачено управління потоками даних за допомогою методу ковзного вікна. Існуючі методи та алго-ритми функціонування каналів зв’язку не здатні адаптувати канали зв’язку до перешкод. Запропонований метод дозволяє оцінити продуктивність функціонування інформаційного напрямку телекомунікаційної ме-режі залежно від впливів перешкод на канал зв’язку. Динамічна зміна під час функціонування каналу зв’язку за протоколом ТСР розміру ковзного вікна дозволяє передавати потрібну інформацію (пакети повідомлень) з високою оперативністю (у максимальному темпі роботи).