КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ РОЗВИТКУ ОСОБИСТОГО БРЕНДУ В ЦИФРОВОМУ ПРОСТОРІ - Олена Сергієнко; Анастасія Швець; Марія Калашник (Економіка та суспільство)
У статті здійснено концептуалізацію розвитку особистого бренду як цілісного стратегічного процесу у цифровому середовищі. Розкрито сутність особистого бренду як інструменту професійного позиціонування, побудови довіри та підвищення конкурентоспроможності. На основі аналізу актуальних підходів до брендингу в умовах цифровізації запропоновано концепцію розвитку особистого бренду, що охоплює ключові етапи: визначення унікальної ціннісної пропозиції, формування візуального образу, створення контент-стратегії, вибір цифрових платформ для просування, а також побудову сталих комунікацій з аудиторією. Особливу увагу приділено ролі соціальних мереж у просуванні бренду, важливості автентичності та репутаційної стабільності. Окреслено основні виклики цифрового середовища — зокрема ризики репутаційних втрат, негативного інформаційного фону, кризових ситуацій — та запропоновано практичні підходи до їх нейтралізації: моніторинг онлайн-згадок, управління зворотним зв’язком, стратегічне вибудовування довіри. Представлена концепція може бути корисною для фахівців у сфері маркетингу, PR, підприємництва та особистого розвитку.