BİBLİYOGRAFİK DENETİMDE ULUSLARARASI STANDARTLAR - Mustafa Akbulut (Türk Kütüphaneciliği)
Yayınların denetim altına alınması konusunda yapılan çalışmalar teknolojinin gelişmesiyle birlikte büyük aşamalar göster- miştir. Bu alanda IFLA ve UNESCO işbirliği ile gerçekleştirilen üç önemli uluslararası standart; ISBD'ler ISBN ve ISSN'dir.Bu yazıda, standartların 1950 denberi görülen gelişmeleri, ISBD lerin türleri, ISBN nin yapısı, kullanılış şekilleri ve yararlan açıklanmaktadır.