ПОНЯТТЯ ТА ОЗНАКИ ДЕРЖАВНО-ПРАВОВОГО ПРИМУСУ - L. I. Kalenichenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Виокремлено та проаналізовано основні ознаки державно-правового примусу, сформульовано визначення цього правового явища. Під державно-правовим примусом запропоновано розуміти метод впливу держави на особу та суспільство, який здійснюється через правозастосовну діяльність незалежно від волі та бажання юридично зобов’язаних суб’єктів з метою забезпечення належної реалізації норм права.