Kvinnelige pressefotografer i arbeiderpressen - Sølvi Bennett Moen (Arbeiderhistorie)
Kvinnelige pressefotografer har blitt oversett i ulike fremstillinger av norsk fotohistorie. Denne artikkelen viser at selv om kvinnene har vært delvis usynlige, har de allikevel satt sitt preg på arbeiderbevegelsens aviser og tidsskrifter og fortjener en synliggjøring. Artikkelen undersøker hvor mange kvinner som faktisk har vært i yrket og skisserer utviklingen av pressefotografenes kjønnssammensetning. Videre presenteres tre kvinner og deres arbeid som pressefotografer i ulike perioder. De tre fotografene som tjener som eksempler er Gerda Grepp som var avisen Arbeiderbladets korrespondent under den spanske borgerkrigen, Sølve Harm som arbeidet som pressefotograf på Arbeidernes pressekontor fra 1963 til 1981 og Mimsy Møller som har vært ansatt i Arbeiderbladet/Dagsavisen siden 1984. Basert på et sammensatt kildemateriale av avisartikler, tidsskrifter, brev og bilder samt intervju, tegnes et bilde av disse fotografenes virke.