Worldview Consequences оf the Uncertainty Principle in Dynamics of Complex Systems Мировоззренческие следствия принципа неопределенности в динамике сложных систем Світоглядні наслідки принципу невизначеності в динаміці складних систем - A. Y. Samars'kiy (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
This article reveals the ontological and ideological aspect of the principle of uncertainty based on a study of scientific and philosophical ideas of scientists and naturalists. Раскрывается онтологический и мировоззренческий аспекты принципа неопределенности на основе исследования научно-философских естествоиспытателей. Розкривається онтологічний та світоглядний аспекти принципу невизначеності на основі дослідження науково-філософських ідей природознавців.