پوشش بیمه‌ی دندان‌پزشکی کودکان به مثابه یک تقاضای محقق نشده؟ - عاطفه نجفی شاهکوهی; مریم معینی (مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان)
مقدمه: خدمات دندان‌پزشکی توسط نظام سلامت نه تنها باکاهش بار مالی بیماری‌‌های دهان و دندان خانوارها در ارتباط است بلکه به ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان هم کمک می‌کند. هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی اولویت‌بندی والدین برای پوشش خدمات دندان‌پزشکی کودکان در قالب بیمه‌ی درمان پایه بود.مواد و روش‌ها: مطالعه‌ی حاضر توصیفی و به لحاظ طرح پژوهش، پیمایشی است. که در شهر اصفهان در زمستان سال 1398 و بهار سال 1399 انجام شد. جامعه‌ی آماری شامل خانوارهای دارای کودک 12-6 ساله بود که در زمان نمونه‌گیری، برای دریافت خدمات دندان‌پزشکی کودکان به کلینیک‌های دولتی و خصوصی دندان‌پزشکی دارای متخصص دندان‌پزشکی کودکان در شهر اصفهان مراجعه کرده بودند. جمع‌آوری داده‌ها از طریق پرسش‌نامه‌ی محقق ساخته صورت گرفت. از میان 464 پرسش‌نامه‌ی تکمیل شده، 51 پرسش‌نامه به صورت آنلاین و 413 پرسش‌نامه از طریق مصاحبه‌ی حضوری تکمیل شد. داده‌های این مطالعه از طریق مدل‌های رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که گسترش خدمات دندان‌پزشکی کودکان 6 تا 12 ساله در بیمه‌های درمان اجتماعی یک اولویت مهم از دیدگاه والدین می‌باشد.نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه نشان داد که گسترش خدمات دندان‌پزشکی کودکان در بیمه‌های درمان اجتماعی یک تقاضای محقق نشده است. این یافته می‌تواند مورد توجه سیاستگذاران حوزه‌ی سلامت دهان و دندان و همچنین سیاستگذاران بیمه‌ی درمان قرار بگیرد.