ELUCIDAREA PARTICULARITĂŢILOR DE INTERACŢIUNE A TOMATELOR CU PATOGENII FUNGICI COLLETOTRICHUM Spp. ȘI CLADOSPORIUM Spp. ÎN CONDIȚII DE STRES TERMIC - Sofia GRIGORCEA; Boris NEDBALIUC; Eugenia CHIRIAC; Karella NOUR (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol sunt descriese particularităţile de interacţiune a unor genotipuri de tomate cu patogenii Colletotrichum cocodes, C. liliacearum, Cladosporium cladosporoides şi C. herbarum în condiţii de stres termic. S-a constatat că fungii au stimulat dezvoltarea caracterelor cantitative cercetate. Speciile Colletotrichum spp., deşi aparţin aceluiaşi gen, au manifestat acţiune specifică diferită. Pentru caracterul lungimea tulpiniţei s-a înregistrat o interacţiune mai puternică cu patogenii cercetaţi, pe fundal de stres termic