До питання класифікації суміщених процесів ОМТ при аналізі кінематики осередку деформації - І. V. Dobrov; А. V. Semichev; E. P. Morozenko (Mechanics and Advanced Technologies)
Анотація. Виконано теоретичні та експериментальні дослідження кінематичних параметрів осередку деформації при прокатці і пресуванні в роликах і філь’єрі. Встановлено загальні закономірності і характерні особливості переміщення деформованих шарів матеріалу в осередку деформації для кожного способу обробки матеріалів тиском, що дозволяє класифікувати ці процеси, а також процес прокатки-пресування в залежності від положення нейтрального перетину в осередку деформації.