نگارگری هرات در دورۀ تیموریان و امتداد آن از بهزاد تا مشعل - فضل‌الرحمن فقیهی (غالب)
دورۀ تیموریان از دوره‌های مهم تاریخ هرات در ادبیات و هنر به‌شمار می‌رود و هنر نگارگری در این دوره، شکوفایی ویژه داشته است. سیر تاریخی هنر نگارگری از آن سامان تا دورۀ معاصر، ارزش‌مند می‌نماید و راه را برای شناخت تمدن دورۀ تیموریان، باز می‌سازد. بحث در این مورد به دلیل نیاز امروزیان به آگاهی از پیشینۀ نگارگری در هرات، حایز اهمیت است. این موضوع در این مقاله بر مبنای چنین ارزش و اهمیتی با روش تحلیلی- توصیفی به پژوهش گرفته شده است. غرض اصلی آن است که شاخص‌های هنر در قرن نهم و دورۀ معاصر ‌برجسته‌تر شود و نقش شان روشن‌تر گردد؛ پاسخ خواهد داد که افول هنر نگارگری در هرات چه‌گونه واقع شد و سرآغاز احیای مجدد آن چه‌طور و توسط چه کسی انجام گردید. سرآمد دوران تیموریان در نگارگری، بهزاد هروی بوده است؛ اما بعد از افول هنر نگارگری بعد از تیموریان، هنر نگارگری در دوران معاصر، توسط مشعل غوری احیا می‌شود و ادامۀ آن تا امروز به‌وسیلۀ شاگردان وی ادامه یافته است.