НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ЗМІСТУ ПОНЯТТЯ «ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВА ПРОТИДІЯ ПІДРОЗДІЛАМИ КРИМІНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ОРГАНІЗОВАНІЙ ЗЛОЧИННОСТІ ЗАГАЛЬНОКРИМІНАЛЬНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ» - Ya. O. Morozova (Law and Safety)
У результаті аналізу загальноюридичної та спеціальної літератури, нормативно-правових актів національного та міжнародного законодавства й емпіричного матеріалу обґрунтовано, що організована злочинність – це вид протиправної діяльності, яка вчиняється об’єднанням певної кількості осіб з одночасним розподілом між собою ролей та функцій, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, для функціонування як самої злочинної організації, так і інших злочинних груп. Під оперативно-розшуковою протидією підрозділами кримінальної поліції організованій злочинності загальнокримінальної спрямованості слід розуміти законодавчо визначену цілеспрямовану діяльність конкретних суб’єктів правоохоронної діяльності, направлену на здійснення комплексу заходів з одночасним використанням сил та засобів оперативно-розшукової діяльності з метою виявлення та попередження тяжких та особливо тяжких злочинів загальнокримінальної спрямованості, що вчинюються організованою злочинністю, а також оперативно-розшукового забезпечення кримінального провадження по вказаній категорії злочинів.