BOOK REVIEW: Kock, Manfred (szerk.): Az egyház a 21. században Szabó Csaba (ford.): Az egyház a 21. században: a sokszínű jövő. Budapest: A Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója, 2004. 172 p., ISBN 963-558-016-9 - Ágnes BAK (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica)
Nem frissen megjelent kiadványról van szó, de ismertetését, felelevenítését fontosnak tartom, mert még mindig nagyon aktuális a téma. A Kirche im 21. Jahrhundert. Vielfalt wird sein című könyv tanulmányait magyarul Szabó Csaba református lelkipásztor (1938) fordításában olvashatjuk. A kötet szerkesztőjének, Manfred Kocknak (1936), a sok vezető egyházi tisztséget viselő, német evangélikus teológusnak egyházpolitikai célja az egyházi struktúrák reformja, az egyház missziós feladatának megvalósítása a modern társadalomban, akár az újabb kommunikációs eszközök felhasználása által is, valamint az európai protestantizmus jövőjének alakítása és az ökumenikus párbeszéd folytatása, elmélyítése.