Bezdetnost fertilnih žena u Srbiji iz demografske perspektive - Goran Penev; Biljana Stanković (Stanovništvo)
Poslednjih decenija širom Evrope zabeleženo je povećanje trajne bezdetnosti. Glavni cilj rada je da se detaljnije istraži nivo bezdetnosti u Srbiji i karakteristike fertilnih žena bez živorođene dece. Analiziraju se promene bezdetnosti u periodu 1961-2020, po petogodišnjim grupama. Osnovne karakteristike žena starih  15-49 godina koje nisu rađale, prema školskoj spremi i bračnom stanju, takođe po starosti, analizirane su za 1991, 2002. i 2011. godinu. Rad je zasnovan na popisnim rezultatima i podacima vitalne statistike.