A cselekvő szeretet világi messianizmusa - Balázs Prokk (Elpis)
A cikk kiindulópontja Kierkegaard egy kevésbé ismert írása, A szeretet cselekedetei, valamint Theodor Adorno és Boros Gábor kapcsolódó tanulmányai. Elemzésemben a felebaráti szeretet mint világi messianizmus témáját bontom ki. A dolgozat fő állítása szerint a felebaráti szeretetben rejlő szimmetrikus viszony konfliktusban áll a szekuláris kormányzás szükségszerűen hierarchikus és aszimmetrikus viszonyrendszerével, noha hallgatólagosan a felebaráti szeretet gyakorlata magában foglalja a világi kormányzás kritikáját is.