Концепція візуально-звукового оформлення спортивно-художніх дійств як комунікативна система - I. O. Mashchenko (Культура України)
Охарактеризовано основні типи спортивно-художніх дійств та їх трансформацію щодо соціальної ідентифікації. Визначено основні структурні елементи виражальних засобів спортивно-художніх дійств як особливого культуротворчого механізму формування особистості та їх комунікативну функцію в культурі. Розглянуто динаміку візуального та звукового оформлення під час створення спортивно-художніх дійств у системі комунікаційного простору культури. Ключові слова: спортивно-художні дійства, культурна комунікація, кольоровий символізм, художній фон, світло, музичне оформлення, пластична виразність.