ڕەنگدانەوەی ڕەهەندی ئەرگۆمێنی لە بونیادی پەندی پێشینانی کوردیدا - Fuad Salih Rasheed (Zanco Journal of Humanity Sciences)
گرنگیدانى زۆر بە ڕازیکردنى گوێگر، واى لە قسەکەر کردووە بۆ بەدیهێنانى ئامانجەکەى، پەنا بۆ گەلێ فاکتەرى زمانى و نازمانى بەرێت، یەکێک لەم فاکتەرانەش پەندى پێشینانە، کە وەکو ڕەگەزێکى ئەدەبی و یەکەیەکى زمانى لە چوارچێوەى گوتار و دەقدا ئاڕاستەى گوێگر دەکرێ، بەمەبەستى ڕازیکردنى بەو پەیامەى پێشکەشى دەکرێت، لەم ڕوانگەیەوە ئەم توێژینەوەیە هەوڵێکە بۆ قسەکردن لەسەر تەکنیکەکانى ئەرگۆمێنت لاى پێرلمان و تیتیکا و چۆنیەتى ڕەنگدانەوەیان لە بونیادى پەندى پێشینانى کوردیدابۆ، ئەم مەبەستەش لە ناوەڕۆکى توێژینەوەکەدا سەرەتا بەکورتى باس لە چەمک و پێناسە و ئەرک و بنەما و تایبەتمەندییە زمانییەکانى پەند کراوە، دواتریش لێکدانەوە بۆ چەند تەوەرێکى تری وەک: ڕەهەندى ئەرگۆمێنتی پەند، ڕوونکردنەوەى تەکنیکە ئەرگۆمێنتییەکان و پڕاکتیزەکردنیان بەسەر پەندى کوردیدا کراوە، لە کۆتایشدا ئەو ئەنجامانە خراونەتەڕوو، کە لە توێژینەوەکەدا بەدەستهاتوون.