تأثیر روش های مختلف خشک کردن بر سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و بار میکروبی نعناع فلفلی - سمیه میرمصطفایی; مجید عزیزی; معصومه بحرینی; حسین آروئی; فاطمه عروجعلیان (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
امروزه توجه ویژه ای به کیفیت میکروبی گیاهان دارویی معطوف شده است. یکی ازعملیاتی که به منظورحفظ کیفیت دراین گیاهان صورت میگیرد خشک کردن آنهاست که مقداروکیفیت اسانس را نیزتحت تاثیرقرار میدهد. بمنظور بررسی روشهای خشک کردن نعناع فلفلی آزمایشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار و در سه تکراراجرا شد. تیمارها شامل: 1ـ شاهد، 2ـ خشک کردن در سایه، 3ـ خشک کردن در آون 45درجه سانتیگراد، و 4ـ خشک کردن بامایکروویو توان450 وات بود. نمونه ها از نظر سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و بارمیکروبی(باکتریهای مزوفیل هوازی و کلیفرم، کپک و مخمر، و باکتری E. coli)بررسی شدند. نتایج حاکی از تاثیرمعنی دار تیمارها بر صفات مورد بررسی بود(001/0p