مروری بر خواص، کاربرد و روش‌های رنگرزی پلی لاکتیک اسید - فائزه صحرایی اردکانی; ابوالفضل زارع; محمد خواجه مهریزی (مطالعات در دنیای رنگ)
افزایش گرمای جهانی و آلودگی محیط‌زیست سبب گردیده تا استفاده از پلیمر‌‌های زیست‌تخریب‌‌‌‌پذیر گسترش یابد. یکی از مهم‌‌ترین پلیمر‌‌ این دسته، پلی (لاکتیک اسید) (PLA) می‌باشدکه می‌‌توان آن را با روش ذوب‌‌ریسی که به صرفه‌‌ترین روش در تولید الیاف بشرساخت می‌‌باشد، تولید نمود. پلی(لاکتیک اسید) به عنوان یک لیف از خانواده پلی استر ها جایگزین مناسب زیست تخریب پذیر برای پلی(اتیلن ترفتالات(PET) ( در بسیاری از منسوجات فنی و پوشاک می باشد. اگرچه PLA در بسیاری از ویژگی ها شبیه پلی استر است ولی شرایط رنگرزی متفاوتی از آن دارد. نتایج پژوهش ها نشان می‌دهد که ایزوترم های جذب PLA با مواد رنگزای طبیعی و مصنوعی به ترتیب از ایزوترم نرنست و لانگمیور پیروی می‌کند. در این مقاله، تحولات اخیر در الیاف و منسوجات پلی (لاکتیک اسید) با مواد رنگزای دیسپرس، خمی، کاتیونی و طبیعی مورد بررسی قرار گرفته است.