ÖĞRENEN-ÖĞRETEN-UZMANLAŞAN MODEL ŞAHSİYET: AİŞE VALİDEMİZ - Sehal Deniz Kotan (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Müslüman alime hanım şahsiyet denilince ilk akla gelecek isimlerden biri, Âişe validemizdir. O, genç yaşında Allah Rasûlü ile evlenmiş; babasının yanında başlayan eğitimini eşinin yanında devam ettirmiş; keskin zekası, sorgulayan zihin yapısı, sonsuz öğrenme aşkı sonucu sahabe neslinin ufku aydınlatan yıldızları arasına girmiştir. Sahip olduğu özellikler, hakkında bir çok eser ve makale yazılmasını sağlamıştır. Bu makale ise, doktora çalışmamız kapsamında, onun Müsned-i Tayâlîsî ve Ahmed’de bulunan 2630 rivayetini okuyup değerlendirirken ulaştığımız sonuçlara dayanmaktadır. İnancımız, şimdiye kadar onun hakkında yazılan ve söylenenlere katkı sağlayacağıdır.p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #010202}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #010202}p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #010202}span.s1 {letter-spacing: 0.8px}span.s2 {letter-spacing: 0.9px}span.s3 {letter-spacing: 1.1px}span.s4 {letter-spacing: 2.2px}span.s5 {letter-spacing: 0.1px}span.s6 {letter-spacing: 0.5px}span.s7 {letter-spacing: 1.0px}