Ґенеза теоретичних уявлень про юридичні факти в доктрині цивільного права - R. R. Bihunets (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У науковій статті обґрунтовано, що юридичні факти тривалий час знаходяться у фокусі наукових досліджень як українських, так зарубіжних вчених, зокрема європейських. Виявлено зміни у доктринальних підходах до поняття та ознак юридичних фактів починаючи із римського права, у працях німецьких, італійських та французьких дослідників, а також англійських та американських вчених. Виявлено, що більший внесок у розвиток доктрини цивільного права у частині юридичних фактів здійснили саме італійські та німецькі вчені. Американські та англійські дослідники не так багато приділяють уваги з’ясуванню поняття та сутності юридичних фактів, оперують конкретикою та із обережністю відносяться до абстрактних юридичних категорій.