Dyskusja nad III i IV tomem „Historii państwa i prawa Polski”. Wypowiedzi - Stanisław Płaza; Władysław Rostocki; Władysław Sobociński (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Wypowiedzi: Stanisława Płazy ... 100 Władysława Rostockiego ... 102 Władysława Sobocińskiego ... 105