Kontrowersje wokół esejów z pedagogiki wczesnoszkolnej - Edyta Żebrowska (Problemy Wczesnej Edukacji)
Recenzja książki Danuty Waloszek, Nauczyciel w dzieciństwie człowieka. Doświadczenie – kompetencja – refleksyjność. Kraków 2015, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, ss. 329.