Моделювання та прогноз рівня складності оперативної обстановки в зоні відповідальності військових частин Національної гвардії України - В.В. Овчаренко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Із застосуванням апарату багатофакторного дисперсійного аналізу і багатопараметричної екстраполяції в штучно сформованому n-вимірному евклідовому просторі ознак району відповідальності побудована модель регресійного передбачення вектора значень кожного типового правопорушення. Модель дозволяє більш точно прогнозувати значення інтегрального показника рівня складності оперативної обстановки – загального очікуваного числа правопорушень з одночасною індикацією найбільш актуальних об'єктів району відповідальності по кожному типовому правопорушенню.