روش‌هاوچالش‌های آموزش زبان انگلیسی به دانش‌آموزان نابینا و کم‌بینا در مدارس استثنایی ایران - سمیرا جندقی امیرآبادی; سید محمد علوی; حسین کرمی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
ازآنجاکه رویکردها و تکنیک‌های آموزشی نامناسب، افراد نابینا را از انتخاب رشته‌های نیازمند به مهارت درزبان خارجه بازمی‌دارد، مطالعات درزمینه آموزش زبان خارجه به چنین فراگیرانی ضرورت دارد. لذا، مطالعه حاضر برآن بوده است تا درباره چالشها و نقاط قوت معلمان زبان انگلیسی در مدارس نابینایان و کم‌بینایان ایران و همچنین تکنیکها و مواد درسی بکارگرفتهشده توسط آنان پژوهش نماید. بدین منظور، با درنظرگرفتن روش توصیفی– تحلیلی برای پژوهش، پس از مصاحبه با تمامی معلمان زبان انگلیسی در چنین مدارسی در تهران و مشاهده کلاسهای آنان، تحلیل موضوعی روی داده‌های به‌دست‌آمده صورت پذیرفت. یافتهها گویای این مطلب است که با توجه به عدم برگزاری دورههای آموزشی مناسب برای معلمان از سوی وزرات آموزش‌ و پرورش و فقدان مواد درسی مناسبسازی‌شده، روش قدیمی دستور زبان و ترجمه و نیز تکنیکها و مواد درسی مشابه با آنچه برای فراگیران بینا به کار میرود، درکلاسهای نابینایان نیز مورداستفاده قرار میگیرد. درحالی‌که طبق پژوهشهای اخیر، این فراگیران رفتارهای اجتماعی و شیوههای فراگیری متفاوتی دارند. این پژوهش به سیاست‌گذاران و کارشناسان این حوزه پیشنهاد می‌دهد تا باارزیابی مجدد دورههای آموزشی قبل و حین خدمت معلمان نابینایان، دورههایی مؤثرتر تدوین و برگزار نمایند. همچنین، به ایجاد تکنیکها و مواددرسی ویژه برای این دسته از فراگیران و تشکیل محیطهای آموزشی تلفیقی کارشناسی‌شده متشکل از دانش‌آموزان بینا و نابینا توصیه مینماید.