Проблемні аспекти відводу судді в цивільному судочинстві України - A. V. Нavryliuk; A. O. Zelinska (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу проблемних аспектів інституту відводу судді у цивільному процесуальному праві. У статті відвід розглядається як невід’ємний елемент правосуддя та один із механізмів реалізації принципу справедливого судочинства. Адже безсторонній та неупереджений розгляд і вирішення судових справ – один із головних обов’язків кожного судді, а також складова частина присяги судді, порушенням якої визнається, зокрема, вчинення суддею дій, що можуть викликати сумнів у його неупередженості та підірвати довіру до судової влади в цілому з боку громадськості.