ПІДТРИМКА БІЗНЕСУ В ГРОМАДАХ В УМОВАХ ВІЙНИ - Сергій Трохимишин; Олексій Булуй (Економіка та суспільство)
Мета статті полягає у досліджені впливу війни на діяльність українського бізнесу в період 2022-2024 рр. Було проаналізовано загальний стан українського бізнесу та визначено вплив, який мала на нього війна в контексті кількості компаній, купівельної спроможності, структури занятості та обсягів продажу. Досліджуючи підтримку українського бізнесу державою через надання грантів слід відмітити, що фінансування державної підтримки розвитку підприємств за період 2022-2024 було одним із найбільших за часи незалежності України. Щодо підтримки бізнесу на місцевому рівні було проаналізовано успішні кейси місцевих громад. В підсумку автором була запропонована комплексна стратегія щодо розвитку бізнесу в місцевих громадах в контексті державної та міжнародної підтримки, яка покликана створити кращі умови для його зростання та сприяти формування вигідної співпраці з урядом та міжнародними організаціями.