Нормативно-правове забезпечення дисциплінарного провадження в Україні - N. V. Medvedenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Досліджено нормативно-правового забезпечення дисциплінарного провадження в Україні залежно від виду дисциплінарної відповідальності. Проаналізовано поняття «дисциплінарне провадження», «трудова дисципліна», «службова дисципліна», «дисциплінарний проступок», «простий та грубий дисциплінарні проступки», які відрізняються залежно від нормативно-правового акта. Визначено, що дисциплінарне провадження в Україні врегульовано широким колом нормативно-правових актів, які доцільно об’єднати як за видами, так і за суб’єктами дисциплінарної відповідальності. Виявлено напрямки, які потребують подальшого вдосконалення та розвитку.