Eş-Zıt Anlam Bağmalında el-Müsellasât - İbrahim Usta (Yakın Doğu Üniversitesi İslam Tetkikleri Merkezi Dergisi)
“Dil yaşayan bir canlıdır” tezi doğrultusunda Arap dili de kendisinikorumak ve yenileyebilmek adına kendi içerisinde bir takımdeğişikliğe veya yeniliğe ihtiyaç duymuştur. Bu yenilenmenin başındaiç faktörler olarak anılan iştikâk, naht, kalb, ibdâl, ezdâd vemüsellesât gibi kelime türetme metotları gelmektedir. Bu çalışmadaaraştırması ilginç bir konu olan “el-Müsellesât” bahsi tanım,tarihi süreç ve eserler bağlamında kısaca bilgiden sonra eş-zıt anlamp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}bakımından bazı örneklerle incelenecektir.