Aplicarea tehnologiilor educaționale în formarea și dezvoltarea limbajului de specialitate - Aliona BUSUIOC; Victoria VÎNTU (ACROSS)
Învățământul, astăzi, este îndreptat spre o anumită direcție, aceea de a fi informat, organizat, creativ prin exemple din existența obiectivă, fapte concrete, reale, construite pentru a înțelege anumite situații  sub aspectul real al vieții. Condiționarea și acțiunea reciprocă a profesorului cu studentul devine esențială și aici apare un anumit aspect care se bazează pe utilitatea și oportunitatea unui sistem educațional axat și orientat pe student, pe capacitatea acestuia de a atinge un nivel de dezvoltare capabil de a se manifesta prin aplicarea tehnologiilor adecvate.