A new type of canal surface in Euclidean 4-space E^4 - Günay Öztürk; İlim Kişi; Kadri Arslan (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, E^4 4-boyutlu Öklid uzayında, merkez eğrisinin paralel öteleme çatısı vektörleri yardımıyla tanımlanan kanal yüzeyini örneği ile verdik. Bu yüzeyin eğrilik özelliklerini paralel öteleme çatısına göre eğrilik fonksiyonları cinsinden araştırdık. Daha sonra, Weingarten tipindeki kanal ve tüp yüzeyleri hakkında bazı sonuçlar verdik. Son olarak, bu tipteki yüzeylerin farklı yarıçap fonksiyonları için E^3 uzayındaki izdüşümlerini çizdirdik.